Ei kerta homoo tee

2007

Millainen on homolemmikki? Mitä piikatytöt puuhasivat mummon nuoruudessa? Mitä tapahtui kun Raimo meni ensimmäisen kerran pimeään? Miksi Jusu katosi Kanarialla dyyneille, vaikka Nicu oli sanonut että sinne ei mennä? Uskaltaako Toni-opettaja ottaa kädestä poikaystäväänsä? Pitääkö äidille vääntää tietyt asiat rautalangasta? Pääseekö Raimo kaapista?

”Esitys haaveista, odotuksista, pettymyksistä, rakkaudesta ja seksuaalisuudesta koko kirjossaan.” Turun homo-kulttuurissa tapahtui, kun Teatteri Kantanäyn ensimmäinen kabaree Ei kerta homoo tee sai ensi-iltansa 9. joulukuuta 2007 turkulaisessa ravintola Suxesissa.

Vielä 2000-luvun alussa viihteessä, niin TV:ssä kuin teatterin lavalla, homot, lesbot ja trans-väki olivat useimmiten hassuja sivuhahmoja, joille on mukava nauraa. Niin naurettiin tässäkin kabareessa, mutta näkökulma oli lämpimämpi ja itseironisempi, kun tekijät olivat HLBT-väkeä tai ainakin tunsivat tämän maailman läheiseksi.

Esitys sai suuren suosion, Turussa näytöksiä oli 15,  ja lisäksi esitys vieraili helmikuussa Tampereella kahden näytöksen verran.

 

Työryhmä:

 

Näyttelijät: Kiisu Tuomi, Johanna Jernberg, Tristan Selin, Virve Koskinen, Teemu Loikas, Timjami Varamäki, Timo Väntsi.

Ticciyucat-housebändi: Linda Vapalahti, Ami Koiranen ja Nana Åsten

Ohjaus: Tapio Väntsi

Käsikirjoitus: työryhmä

Koreografia: Tristan Selin

Valosuunnittelu: Saija Nojonen

Äänisuunnittelu: Linda Vapalahti

Graafikko: Teemu Loikas

SIIVOUSKOMERORAKKAUTTA  – Turun Sanomien arvostelu ensi-illasta.